HDRI مخفف کلمه High Dynamic Range Value Image است. تصاویر HDR با تکنیک های مختلفی ساخته می شوند می توان این تصویر را با چند بار عکاسی با دیافراگم های مختلف و سپس روی هم گذاشتن این عکس ها ایجاد کرد که در این حالت تصویری با تونالیته بالا تولید می شود.
سمت راست (HDR), سمت چپ تصویر معمولی
این تصویر به دلیل کیفیت بالا در رندرینگ مدل های کامپیوتری نیز کاربرد دارد. در واقع در این روش از HDR برای تامین نور فضا، رفله ها و در بعضی موارد بک گراند مدل سه بعدی استفاده می شود. این تکنیک استفاده از تصویر برای نورپردازی (IBL (Image Base Lighting نامیده می شود.
استفاده از HDRI برای تامین روشنایی فضاهای سه بعدی باعث می شود دیتیل ها و جزییات مدل بهتر دیده شده و رنگ ها واقعی تر به نظر برسد. در واقع می توان با استفاده از HDR مدل های سه بعدی را با فضای واقعی ترکیب کرد و به این ترتیب رندرهای رئال تری ایجاد کرد.
از کسانی که در پیشبرد و توسعه استفاده از HDR در گرافیک کامپیوتری نقش بسیار پر اهمیتی داشته اند می توان به Paul Debevec اشاره کرد.
فیلم های بسیاری با استفاده از تکنیک IBL و HDR ساخته شده اند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
The Matrix (1999), Matrix Reloaded and Matrix Revolutions (2003) Spider-Man 2 (2004), King Kong (2005), Superman Returns (2006), Spider-Man (2007), Avatar (2009
اچ دی آر دارای انواع مختلفی است که بسته به نوع رندر می توان از آنها استفاده کرد:
Spherical
.
Cubic
Mirror Ball
…
ترجمه و گردآوری: سیروس حامدی فر
منبع:
راستی! برای دریافت مطالب جدید سایت راینو در کانال تلگرام سایت راینو عضو شوید.
دیدگاه خود را وارد کنید...