در قسمت قبل با شیوه ی انتخاب و تغییر واحد اندازه گیری (Unit) و همچنین وارد کردن نوار ابزار Visual ARQ آشنا شدیم.
در این بخش از آموزش بنا به قول قبلی که به شما عزیزان دادیم با بخش های مختلف صفحه کار آشنا می شویم.
صفحه کار در نمای کلی
در زیر به ترتیب تمامی بخش های صفحه کار را به شما معرفی می کنیم.
نوار عنوان Title bar:
در این بخش به ترتیب لوگوی برنامه, نام فایل ,حجم فایل ,اسم برنامه و حتی نسخه ی مورد استفاده ی شما نمایش داده شده است که این بخش را شما در قسمت چپ نوار عنوان ( Title bar) می توانید مشاهده کنید.
در قسمت راست نوار عنوان (Title bar) بخش های مربوط به بستن (Close), بزرگ کردن صفحه (Maximize), جمع کردن و کوچک کردن صفحه (Minimize) را مشاهده خواهید کرد.
نوار منو (Menu bar):
در این بخش تمام ابزارهای راینو و ابزارهای مربوط به پلاگین ها به صورت موضوعی دسته بندی شده اند.
همانطور که در تصویر زیر می بینید عنوان پلاگین Visual ARQ که نصب شده نیز قابل مشاهده و انتخاب است که یکی دیگر از نشانه های نصب این پلاگین و قابل اجرا بودن آن نمایش نام Visual ARQ در نوار منو (Menu bar) می باشد.
نوار فرمان (Command Line):
در این بخش قادر خواهید بود ابزار مورد نظر را تایپ و اجرا کنید همچنین در این بخش تنظیمات ابزاری که فعال و در حال اجرا است نمایش داده می شود.
نوارابزار استاندارد (Standard Toolbar):
ابزار های راینو (Rhino) در این قسمت در تب های متفاوتی (Tab) چیدمان شده اند و شما می توانید در هر بخش ابزار مورد نیاز خود را انتخاب و اجرا کنید.
نوار ابزار Visual ARQ:
در قسمت قبلی آموزش، ما روش باز کردن نوارابزار Visual ARQ را به شما آموزش دادیم شما می توانید این نوارابزار را در صفحه ی کاری خود به طور دائمی و پیش فرض قرار داده و استفاده کنید.
نوارابزار کناری (Sidebar):
در این نوارابزار دستورات راینو به صورت تصویری (Icon) نمایش داده شده اند که مخصوصا دوستانی که تازه شروع به کار با راینو می کنند می توانند از این آیکون ها در راستای فهم خروجی دستورات کمک بگیرند.
پانل (Panel):
پنجره ای اضافه شده به سمت راست راینو به صورت پیش فرض می باشد که می توان هر قسمت را به صورت یک تب (Tab)به آن اضافه کرد. نوارابزارهایی مانند Layers, Properties, Display و … معمولا به این قسمت اضافه می شوند.
Viewports:
یکی از مهم ترین بخش های هر نرم افزاری صفحه ی ترسیمی آن می باشد این بخش در راینو (Rhino) شامل 4 قسمت می باشد که هر یک نام های متفاوتی دارد و مربوط به یک زاویه ی دید یا نمای خاص از آبجت ایجاد شده در محیط راینو می باشد.
لازم به ذکر می باشد که در پایین هر یک از این قسمت ها شما قادر هستید سطح یا لِول (Level) که در آن مشغول به کار هستید را مشاهده کنید.
وجود این بخش نشان دهنده ی در حال اجرا بودن Visual ARQ می باشد.
- نکته: پرنگ بودن اسم هر یک از نماها نشان از فعال بودن آن نما یا دریچه ی (Viewport)دید دارد.
Object Snaps) Osnap) :
Osnap ها نقاطی مشخص روی آبجکت ها هستند که به کاربر کمک می کنند تا ترسیمات خود را سریعتر و با دقت بیشتری انجام دهد. در تصویر زیر شما گزینه های مربوط به پر کاربردترین و مهم ترین Osnap ها را در راینو مشاهده خواهید کرد.
نوار وضعیت (Status bar):
در پایین ترین قسمت راینو شما مختصات و واحد اندازه گیری (Unit) و برخی دیگر از امکانات ترسیم را مشاهده خواهید کر
شما در این قسمت با بخش های مختلف صفحه کار نرم افزار راینو (Rhino) آشنا شدید با امید اینکه مورد توجه شما عزیزان واقع گردیده باشد در قسمت بعد با روش های مختلف آوردن نقشه آشنا خواهید شد.
مدرس: بهاره حامدی وفا
بازنگری و ویرایش: سیروس حامدی فر
این آموزش مختص سایت Rhino3dm.ir نوشته شده است.
دیدگاه خود را وارد کنید...